単語の説明

A4 名詞

(せち)料理(りょうり)food served during the New Year's Holidays

    辞書の定義

    一般的

    1. 名詞

      1. 1.

        EN osechi, osechi-ryōri, traditional food eaten during the New Year's holidays

        食べ物、料理

    同訓異字

    おせち料理 【おせちりょうり】お節料理 【おせちりょうり】

    詳細

    例文

    --:--

    • 正月(しょうがつ)にお(せち)料理(りょうり)()べました。

      I ate New Year's food during the New Year.

    • ()しめや昆布(こんぶ)(まき)、かまぼこはお(せち)料理(りょうり)定番(ていばん)だ。

      Nishime, kombu maki, and kamaboko are staples of New Year's food.

    • (せち)料理(りょうり)味付(あじつ)けはやや()()で、保存(ほぞん)(せい)()んでいます。

      The seasoning of New Year's food is slightly strong, and it is has excellent preservability.

    • 正月(しょうがつ)のお(せち)料理(りょうり)は、(とし)()れのうちに(つく)っておく(こと)になっている。

      It is customary to prepare New Year's food before the end of the year.

    • (せち)料理(りょうり)重箱(じゅうばこ)()めて()()われることが(おお)いと()いた(こと)があります。

      I have heard that New Year's food is often served in stacked boxes.

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