単語の説明

A4 名詞

(せち)料理(りょうり)food served during the New Year's Holidays

    辞書の定義

    一般的

    1. 名詞

      1.

      osechi, osechi-ryōri, traditional food eaten during the New Year's holidays

      食べ物、料理

    同訓異字

    おせち料理 【おせちりょうり】お節料理 【おせちりょうり】

    詳細

    • 高低アクセント

    例文

    --:--

      正月(しょうがつ)にお(せち)料理(りょうり)()べました。

      I ate New Year's food during the New Year.

      ()しめや昆布(こんぶ)(まき)、かまぼこはお(せち)料理(りょうり)定番(ていばん)だ。

      Nishime, kombu maki, and kamaboko are staples of New Year's food.

      (せち)料理(りょうり)味付(あじつ)けはやや()()で、保存(ほぞん)(せい)()んでいます。

      The seasoning of New Year's food is slightly strong, and it is has excellent preservability.

      正月(しょうがつ)のお(せち)料理(りょうり)は、(とし)()れのうちに(つく)っておく(こと)になっている。

      It is customary to prepare New Year's food before the end of the year.

      (せち)料理(りょうり)重箱(じゅうばこ)()めて()()われることが(おお)いと()いた(こと)があります。

      I have heard that New Year's food is often served in stacked boxes.

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