単語の説明
N1 Noun
粥
thin rice porridge, watery cooked rice, rice gruel, congee
詳細
高低アクセント
か
ゆ
国語辞典 トップ 4,900
品詞
Noun
単語の種類
名詞
例文
--:--
- N1
- N1
- N1
- N1
- N1
ご登録いただくと、より多くの例文にアクセスできます。
プレミアムユーザーは全単語の例文にアクセスできます。
ご飯とお水で粥を作りました。
I made congee with rice and water. {thin rice porridge, watery cooked rice, rice gruel, congee}
病人が病床でゆっくりと粥を啜っています。
The patient is slowly sipping congee in his sickbed. {thin rice porridge, watery cooked rice, rice gruel, congee}
粥を炊く時は、米と水の分量に注意する必要がある。
When cooking congee, it is necessary to pay attention to the ratio of rice and water. {thin rice porridge, watery cooked rice, rice gruel, congee}
料理人:「土鍋で炊いた粥は炊飯器で作った粥とは比べものにはならないよ。」
Chef: "Congee cooked in an earthenware pot can't even be compared to congee made in a rice cooker." {thin rice porridge, watery cooked rice, rice gruel, congee}
留学先のアメリカから帰ってくるなり、次男は「粥か白米が食べたい」と言いました。
As soon as our second son came back from studying abroad in America, he said, "I want to eat congee or white rice." {thin rice porridge, watery cooked rice, rice gruel, congee}