単語の説明

A2 名詞

食感(しょっかん)food texture, mouthfeel

    辞書の定義

    1. 名詞

      1.

      food texture, mouthfeel

    同訓異字

    食感 【しょっかん】

    詳細

    • 音声

    • ネットフリックス トップ 8,000

    例文

    --:--

      納豆(なっとう)のネチョネチョとした食感(しょっかん)(きら)いだ。

      I dislike the slimy texture of natto.

      • N1

      食感(しょっかん)は、()(ざわ)りや舌触(したざわ)りや(のど)()しなどのことです。

      Food texture refers to such feelings in the teeth, tongue, and throat.

      • N1

      砂糖(さとう)(まわ)りについたこの(あめ)食感(しょっかん)はザラザラとしています。

      The texture of this candy, which is coated with sugar, is gritty.

      • N1

      グミの弾力(だんりょく)のある食感(しょっかん)やマシュマロのモチモチした食感(しょっかん)()きだ。

      I like the chewy texture of gummies and the springy texture of marshmallows.

      • N1

      ナタデココのコリコリとした食感(しょっかん)大好(だいす)きで、つい沢山(たくさん)()べてしまう。

      I love the crunchy texture of Nata de Coco so much that I end up eating a lot of it.

      • N1
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