Vocab Info

A4 Noun

蒲鉾(かまぼこ)kamaboko, steamed seasoned fish paste, usu. in a semicylindrical shape on a strip of wood and sliced to go in soup, etc.

    Dictionary Definition

    1. Noun

      1.

      kamaboko, steamed seasoned fish paste, usu. in a semicylindrical shape on a strip of wood and sliced to go in soup, etc.

      Usually written using kana alone, Food, cooking

    All Forms

    蒲鉾 【かまぼこ】カマボコ

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    Examples

    --:--

      蒲鉾(かまぼこ)には(さかな)(ふく)まれています。

        正月(しょうがつ)によく蒲鉾(かまぼこ)()べられます。

          白身(しろみ)(さかな)のすり()調味(ちょうみ)(りょう)(くわ)えて蒲鉾(かまぼこ)(つく)った。

            なぜ蒲鉾(かまぼこ)(ばん)()きで()られているのか()っていますか。

              この体育館(たいいくかん)蒲鉾(かまぼこ)(かた)屋根(やね)をしていて、全体(ぜんたい)(てき)(まる)みを()びている。

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